• Archief
Elfstedenkoorts in oldtimerland

Elfstedenkoorts in oldtimerland

In 1984 kregen enthousiaste oldtimerbezitters in Friesland het idee om een rally te rijden langs de elf Friese steden. Sinds 1984 is de Rally uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa waar meer dan 550 voertuigen aan deelnemen uit Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland. De alweer 24ste Elf Steden Oldtimer Rally vindt plaats op zaterdag 23 mei 2009.

De start vind plaats vanaf Camping De Jerden in Sloten. De route voert vervolgens naar IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en terug naar Sloten.De lengte varieert tussen de 225 en 235 kilomter afhankelijk van de route. Het bestuur speelt namelijk graag in op de actuele situatie en verzoeken van gemeenten. In een jaar waarin de Tocht der Tochten per schaats afgelegd wordt, voert de route zo dicht mogelijk langs de schaatsroute.

De rijsnelheid ligt tussen de 28 en 32 km / uur. In de steden zijn verschillende activiteiten georganiseerd ondersteund door live muziek. Op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de Rally wordt het inmiddels bekende rondje Gaasterland verreden, met na afloop in het stadje Sloten een aantal feestelijkheden.

Kortom, de Elf Steden Oltimer Rally is een evenement waarop veel te zien (en te luisteren!) is, niet alleen voor de rijders maar zeker ook voor het publiek!

Meer informatie is te vinden op www.elfstedenoldtimerrally.nl.

terug naar voorpagina