• Archief
Nu ook productieversie van Nederlandse HB Special

Nu ook productieversie van Nederlandse HB Special

De HB Special, het geesteskind van de gebroeders Huet uit Oegstgeest, was alleen bedoeld voor de speciale HB Experience. Nu komt de auto ook in gelimiteerde oplage in de normale verkoop.

De gebroeders Huet ontwikkelden hun HB Special exclusief voor de HB Experience en wilden er maar twaalf exemplaren van bouwen. Tijdens de Experience wordt een aantal dagen met de Special gestuurd over de mooiste weggetjes in Europa.

Omdat de broers meermalen zijn benaderd door mensen die zo’n auto graag in hun garage willen hebben, is besloten om in gelimiteerde oplage een productieversie te maken.

Onderhuids is de HB Special gebaseerd op de Triumph TR6. Van de 2,5-liter motor is een 2,7-liter gemaakt en de zuigers zijn afkomstig van Honda.

Het klassiek ogende koetswerk is geïnspireerd op Le Mans-racers uit de jaren ’50 en geheel opgetrokken uit koolstofvezel. In het interieur is het aluminium wat de klok slaat.

De auto weegt 750 kilo en is leverbaar met een vermogen van 160, 180 of meer dan 210 pk. Bij die laatste configuratie is de auto voorzien van een supercharger. Klanten worden nauw betrokken bij de bouw van hun auto; die wordt helemaal op hun wensen afgestemd.

Tot de standaard opties behoren two-tone lak, een sperdifferentieel en een overdrive. Daarnaast zijn er nog tal van extra opties, zoals een bestuurdersstoel die helemaal op de chauffeur is afgestemd.

Bron: autoweek

terug naar voorpagina