• Archief
Halen youngtimers de oldtimerstatus nog wel?

Halen youngtimers de oldtimerstatus nog wel?

Het bericht van de Fehac is nog niet geplaatst of een andere belangenvereniging komt er al overheen met hun eigenbelang. Zijn er straks nog youngtimers die de status van oldtimer bereiken? Steeds meer landen kiezen voor een sloopregeling om milieu en economie een boost te geven. Vandaag kwam Duitsland met zo’n plan. Binnenkort ronden BOVAG en RAI Vereniging hun onderzoek naar de haalbaarheid van een Nederlandse sloopregeling af.

Vandaag kondigde Duitsland aan een sloopregeling in te voeren voor autobezitters die nog dit jaar hun minstens negen jaar oude auto laten slopen en er een nieuwere (vanaf emissieklasse Euro 4) voor terugkopen. De premie die de Duitse overheid daarop geeft, bedraagt €2500. Voorwaarde is wel dat de auto minstens een jaar in bezit is geweest van degene die voor de slooppremie in aanmerking wil komen.
‘Binnen nu en acht weken weten we hoe een Nederlandse sloopregeling er uit moet gaan zien’, aldus Koos Burgman, algemeen directeur van BOVAG. Peter Janssen, directeur RAI Vereniging vult aan: ‘We hebben medio februari overleg met het Ministerie van VROM. Onze gedachten gaan er naar uit om te starten met een pilot van een jaar.’

Een sloopregeling heeft naar verwachting positieve effecten op milieu (luchtkwaliteit), verkeersveiligheid (nieuwe auto’s zijn veiliger dan oude auto’s) en de economie (stimulering verkoop auto’s). Effecten waar op dit moment behoefte aan is, aldus BOVAG en RAI Vereniging.

Bron: Bovag

terug naar voorpagina