• Archief
GM verkoopt auto’s uit eigen museum

GM verkoopt auto’s uit eigen museum

General Motor gaat een gedeelte van zijn eigen collectie oldtimers en klassiekers onder de hamer brengen. De auto zijn eigendom van het GM Heritage Center. Opmerkelijk is dat het geld niet naar het noodlijdende concern zelf gaat. De opbrengsten van de veiling gaan naar de ‘American Heart Association’. De plannen voor de veiling waren al gemaakt voor GM noodgedwongen bij de Amerikaanse overheid moest aankloppen voor noodhulp.

De auto’s die voor veiling worden aangeboden zijn onder andere een Pontiac Firebird Trans Am coupe uit 1979, een Bel Air custom convertible uit 1954, een Cadillac Series 62 Sedan uit 1940 en een Pontiac Lemans Convertible uit 1963.

In totaal worden er tijdens de veiling voor de ‘American Heart Association’ 14 auto’s voor verschillende goede doelen geveild. Deze auto’s worden niet alleen door GM beschikbaar gesteld maar ook Ford en onder andere de NASCAR iconen Tony Stewart en Rick Hendrick.

De veiling is handen van het bekende veilinghuis Barret-Jackson in Scottsdale, Arizona. De veiling is ook online te volgen.

terug naar voorpagina