• Archief
Miljoenenveiling tijdens Retromobile Parijs

Miljoenenveiling tijdens Retromobile Parijs

Tijdens Retromobile op 7 februari in Parijs komen een aantal zeer exclusieve oldtimers onder de hamer. Eén van deze auto’s is de onlangs in Engeland ontdekte Bugatti Type 57S Atalante uit 1937. De opbrengst voor deze auto wordt geschat op 2,75 tot 4 miljoen euro. Een leuke, onverwachte, erfenis. Naast deze topper zijn er een Bugatti Type 18 (Garros) uit 1913, een Ferrari 250 GT SWB uit 1961 en een Duesenberg Model J Convertible Coupé uit 1929 die tijdens het Pebble Beach Concours de titel ‘best of show’ kreeg.

Naast deze bijzondere klassiekers worden er die dag nog ruim 80 andere auto’s geveild. Variërend van een Citroen DS uit 1965 tot een Rolls-Royce Phantom III 40/50hp Saloon uit 1938. Opvallend zijn een aantal (Franse) tot reclame-objecten omgebouwde bestelbusjes zoals een Renault uit 1958 omgebouwd voor “Avia Motor Oil” met twee levensgrote blikken olie verwerkt in de carrosserie. Ook een tot gigantische Butagaz gasfles omgebouwde Simca uit 1962 is een bijzondere blikvanger.

terug naar voorpagina