• Archief
Wedergeboorte Amerikaanse klassieker

Wedergeboorte Amerikaanse klassieker

De nieuwe Dodge Challenger is een echte wedergeboorte van de Amerikaanse klassieker en de pony cars. Auto’s met een uitdagende look en uitgerust met sterke V8 motoren. Dodge heeft met veel gevoel voor nostalgie een speciale versie van de Challenger ontworpen die ons terug naar die goeie ouwe tijd brengt.

De afmeting van de velgen blijken in de VS van groot belang te zijn, dat is waarschijnlijk de reden waarom de designers van deze Challenger niet getwijfeld hebben om dit model uit te rusten met velgen van 20 inch. De stickers, de brandstoftankdop in chroom en het logo op het rooster vooraan zorgen voor een retro stijl. Voor de gelegenheid hebben ze ook de typische oranje en blauwe kleuren gebruikt.

Onder de motorkap zit, net zoals vroeger, een V8 HEMI. Deze kan aan een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen gekoppeld worden of een automatische bak met 5 versnellingen. Dodge heeft ook werk gemaakt van de sonoriteit van de gulle V8 met een nieuwe uitlaat. Op papier beschikt deze V8, met een cilinderinhoud van 5.7 liter, over 372 pk en 555 Nm koppel! Dat is ruim voldoende voor een sprint van 0 tot 100 km/u in ongeveer 6 seconden! Wie vreest voor het verbruik van deze Challenger moet weten dat ze hem hebben uitgerust met een injectiesysteem die enkel de 8 cilinders van brandstof voorziet als het nodig is. In de andere gevallen draait hij maar op vier cilinders.

terug naar voorpagina