• Archief
Mooiste verzameling Mercedessen staat in Nederland

Mooiste verzameling Mercedessen staat in Nederland

Zaterdag luidde de vereniging Mercedes Benz Veteranen Club Nederland (MBVC NL) haar 39e verenigingsjaar in bij BenzBuzinezz in Terheijden van de leden Nico van Oorschot en Annetta Bratschi.

De vereniging, met ruim achttienhonderd leden, is één van de 67 officiële Mercedes Benz Clubs die de wereld telt. Enkele honderden liefhebbers waren zaterdag met hun trotse bezit naar Terheijden gekomen.

Robert Scheerboom van de Stichting Mercedes Benz Automobiel Clubs, waarbij de MBVC NL is aangesloten, spreekt met respect over ‘automobielen’ als hij over de geschiedenis van het wereldberoemde merk vertelt. “Vergeet niet dat Benz de eerste autoproducent ter wereld was en deze motorwagen, zoals die destijds werd genoemd, in 1886 voor het eerst op de weg kwam. Mercedes, het eerdere Daimler, ging in 1926 samen met Benz verder onder de naam Mercedes-Benz.”

De Nederlandse zusterclub MBVC hoort thuis in het rijtje van de door Daimler AG erkende verenigingen die het zorgvuldig bewaakte logo ‘De Ster’ mogen voeren.

“Nederland heeft slechts acht dealers die restauraties en reparaties met originele onderdelen, die nog steeds worden vervaardigd, uitvoeren”, vervolgt Scheerboom, die de collectie bij BenzBuzinezz ‘crème de la crème’ noemt.

Opvallend is de verzamelwoede van Nico Ockhuisen uit Loosdrecht die met bijna tachtig exemplaren de op één na grootste verzameling van Europa bezit. ” De grootste collectie staat bij Daimler in Duitsland, maar men zegt dat die van mij de mooiste ter wereld is. Nergens op de wereld is er zo’n trots merk als Mercedes Benz met een prachtig geschiedenis met vele en vele modellen in enorm veel varianten.” Ockhuisen, die als krantenjongen begon met een Solex: “Op mijn zeventiende had ik mijn eerste Mercedes. Een 180 diesel uit 1960 met ‘de bolhoed’ als bijnaam.” Later begon Ockhuisen een garagebedrijf en kreeg het verzamelen hem in de greep. “Mijn mooiste exemplaar? Eigenlijk allemaal, maar de donkerrode tweezitter, een cabrio 320 A met cognacleer uit 1967, gekocht in Rusland steekt daar met kop en schouders boven uit,” besluit Ockhuisen die in 2011 een museum met louter Mercedessen opent. Meer informatie op www.benzbuzinezz.nl.
Bron: BN DeStem

terug naar voorpagina