• Archief
21 en 22 februari Oldtimers en exotics in Gent

21 en 22 februari Oldtimers en exotics in Gent

De Flanders Collection Car in Flanders Expo te Gent is een beurs op Europees niveau voor collectiewagens zoals veteranen, oldtimers, classic cars, echte sportwagens, etc… en hun onderdelen, accessoires, miniaturen, literatuur, auto- en retromobilia, etc…

Tijdens iedere editie wordt er een expositie georganiseerd rond een bepaald thema. Dit kan een retrospectieve zijn rond een bepaald merk maar ook rond thema’s als bvb filmauto’s. Zo hebben in Gent onder andere al de James Bond-auto’s gestaan van ‘Goldfinger’, ‘The living daylights’ en ‘Goldeneye’. Maar ook de Batmobile van Gotham City, de gifgroene Mini Cooper van Mister Bean en zelfs de oudste auto ter wereld, de ‘Flinstone-mobile’ uit het stenen tijdperk vonden reeds de weg naar de Expo. Dit jaar is het thema in Gent ‘exotic cars’.

Niets is echter te gek. Ook collectie-vliegtuigen zijn al in Gent ‘geland’… Zoals een Belgische Starfighter F104, een Russische Mig 17 uit 1958 en een Bell-helicopter uit de 70-er jaren.

Maar naast de expositie is het belangrijkste nog altijd “dé beurs”… dit is waar de mensen voor komen. Honderden auto’s en honderden meters standen met allerhande oude en nieuwe onderdelen, miniaturen, literatuur, enz…

Spannend is het jaarlijkse gepingel voor oldtimers en sportwagens die te koop worden aangeboden. Vele auto’s vinden namelijk op de beurs zelf reeds een nieuwe koper. Het aanbod reikt van auto’s met een vraagprijs van 1500 euro tot het honderdvoudige hiervan.

Indien de garage een uitbreiding van het wagenpark niet toelaat, zijn er nog altijd mogelijkheden op de miniaturenmarkt. Er is een aanbod van duizenden miniatuurauto’s, gaande van de goedkopere seriemodellen tot de prijzige Dinky Toys.

Clubs zijn ook een waardevolle vraagbaak op de beurs. Men bekomt er immers alle informatie over bvb waardebepalingen, technische problemen en/of waar de onderdelen te vinden zijn van het betreffende merk.

terug naar voorpagina