• Archief
In Nederland ook sloopregeling

In Nederland ook sloopregeling

Na Duitsland is nu ook in Nederland de Tweede Kamer in meerderheid voor een sloopregeling. Dat meldde RAI-Bovag gisteren, later bevestigd door PvdA-kamerlid Lia Roefs. Eerder al werd bekend dat zowel Minister Cramer van VROM en Staatssecretaris Jan Kees de Jager van financiën werken aan een voorstel. Beide brancheorganisaties noemen het succes van de sloopregeling in Duitsland als belangrijke reden om nu versneld tot een sloopregeling te komen.

In Duitsland is sinds 14 januari een sloopbonus voor oude auto’s van kracht. Bezitters van een auto van 9 jaar of ouder krijgen, als ze deze laten slopen en tegelijk een nieuwe auto aanschaffen, € 2500,- subsidie op de aanschaf van een nieuwe auto. Hoe de Nederlandse regeling er precies uit komt te zien is nog niet bekend. De Nederlandse dealers staan volgens de Bovag te trappelen van ongeduld. Ook onze Zuiderburen overwegen om een sloopregeling in te voeren. Welke invloed de regeling zal hebben op het youngtimer-bestand in Nederland is nog niet te voorspellen.

terug naar voorpagina