• Archief
Oldtimerverzekering, wat is dat nu precies?

Oldtimerverzekering, wat is dat nu precies?

Een oldtimerverzekering wordt in de volksmond ook wel een klassiekerverzekering genoemd. De meeste verzekeraars hanteren een leeftijdsgrens van 25 jaar. Voor auto’s tussen de 15 en 25 jaar is soms een youngtimerverzekering mogelijk. Vaak is dit afhankelijk van het type auto.

De oldtimerverzekering voor auto’s kent (net zoals de verzekering voor een “gewone” auto) drie varianten. Er is een WA verzekering waarbij alleen de schade wordt vergoed die je bij anderen veroorzaakt. Daarnaast is er ook de WA beperkt Casco verzekering. Deze verzekering vergoed ondermeer schade door brand, diefstal, ruitbreuk en storm. Tot slot is er nog de Volledig Casco Verzekering. Deze verzekering vergoedt hetzelfde als een beperkt Casco verzekering plus de schade aan het voertuig die jezelf hebt veroorzaakt.

De meeste verzekeraars verstrekken alleen een oldtimerpolis als er naast de oldtimer ook nog een, moderne, dagelijkse auto aanwezig is. Er zijn vele verzekeraars die een oldtimerpolis aanbieden, dit heeft de Fehac er toe gebracht een keurmerk voor oldtimerverzekeringen uit te brengen.

terug naar voorpagina