• Archief
Klassieke Jaguar ontvreemd met handige truc

Klassieke Jaguar ontvreemd met handige truc

Door het opgeven van de valse naam ‘graaf M. Schatters’ wist M.B. (20) uit Epe een man uit Didam zover te krijgen dat hij zijn Jaguar aan hem meegaf. B. beloofde binnen twee dagen 8000 euro aan de man over te maken, maar dit gebeurde nooit.
De Epenaar kreeg gisteren voor de rechtbank in Zutphen dertig uur werkstraf opgelegd.

De nepgraaf vertelde bij de politie dat hij psychische problemen heeft. Hij heeft naar eigen zeggen twee persoonlijkheden. Zijn tweede persoonlijkheid, de genoemde graaf, gebruikt hij wel vaker om mensen op te lichten. Via de verkoopsite Marktplaats.nl kwam hij in contact met de verkoper van de oldtimer. Hij belde de man en legde uit dat hij een graaf was en dat hij met zijn monteur langs zou komen om de auto te bekijken.

Op 29 maart vorig jaar ging B. alleen naar Didam. Daar meldde hij dat hij de monteur was en dat hij voor de graaf de auto mee moest nemen. Hij maakte een proefrit en beloofde dat zijn baas binnen twee dagen zou betalen. Het geld kwam echter niet binnen. De verkoper zag zijn auto later weer op Marktplaats staan. Hij kon de auto terugkopen voor 2800 euro.

De politierechter in Zutphen legde B. dertig uur werkstraf op voor oplichting. Daarnaast moet hij een krappe 2900 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Deze straf had de officier van justitie ook geëist. De Epenaar verscheen niet voor de rechtszitting.

Bron: de Stentor

terug naar voorpagina