• Archief
Klassieker paviljoen op de AutoRAI 2009 definitief

Klassieker paviljoen op de AutoRAI 2009 definitief

Hiermee wordt de AutoRAI nog aantrekkelijker voor mensen met belangstelling voor hedendaagse- en klassieke auto’s. Ongeveer 15 klassieke auto’s – per decennium – zullen een extra publiekstrekker zijn tijdens de tweejaarlijkse AutoRAI. Om in aanmerking te komen voor een plek op het Klassieker paviljoen is een verkiezing in een paar stappen opgezet, die exclusief openstaat voor bij de FEHAC aangesloten clubs. Een perfect platform om de wereld weer eens de positieve kant van het mobiele erfgoed en het rijdend museum te tonen.

Van nominatie tot verkiezing
De FEHAC vraagt alle ruim 200 aangesloten autoclubs een voertuig binnen de club te nomineren. Alle ingebrachte nominaties zullen daarna door een deskundige vakjury worden beoordeeld. Deze vakjury zal uit alle club aanmeldingen 15 te showen klassiekers selecteren. De eigenaren van de door de jury geselecteerde klassiekers zullen dan hun klassieke auto op het Klassieker paviljoen mogen plaatsen. Gezien het feit, dat de Pionier Automobiel Club zal zorgen voor de voertuigen tot en met 1939, komen de voertuigen van de FEHAC uit de periode van 1940 tot en met 1984.

Nederlandse Klassieker van het Jaar
Duizenden bezoekers van de AutoRAI zullen het Klassieker Paviljoen bezoeken en zich ook kunnen uitspreken over welke klassieker zij dan de mooiste vinden. Kortom, het publiek wordt actief betrokken bij deze officieuze Nederlandse Klassieker van het Jaar verkiezing. De winnaar van deze verkiezing – de eigenaar van het uitverkoren voertuig dus – krijgt van de AutoRAI-organisatie een 1-daagse VIP-reis naar de Aston Martin fabriek aangeboden voor 2 personen.

terug naar voorpagina