• Archief
Bovag wijst oudere diesels aan als boosdoeners

Bovag wijst oudere diesels aan als boosdoeners

Deze week bleek dat de kamerfracties CDA, PvdA en VVD positief zijn over een sloopregeling, evenals minister Cramer. Het plan van BOVAG en RAI Vereniging behelst een sloopbonus voor mensen die hun oude relatief vieze auto inruilen voor een nieuwe of gebruikte auto die beter presteert op milieugebied. Een paar procent van het wagenpark, met name de oudere diesels, is verantwoordelijk voor vele tientallen procenten van de schadelijke uitstoot door personenautos. Als je die paar procent versneld uit het wagenpark haalt, boek je dus een forse milieuwinst. Waar de grens precies komt te liggen en welke autos precies in aanmerking komen, is onderwerp van studie. Het criterium zal in elk geval niet leeftijd zijn, maar milieuklasse, aldus de BOVAG-woordvoerder.

De sloopregeling is nog geen feit, maar als het aan BOVAG ligt komt hij er nog dit jaar. We hopen dat er binnen enkele maanden duidelijkheid komt over de invoeringstermijn. Verder is het goed om te benadrukken dat het om een vrijwillige regeling zal gaan. Niemand wordt verplicht om zijn oudere auto in te ruilen. Maar wie dat wel doet, kan een mooie bonus tegemoet zien, te investeren in een milieuvriendelijker model.

terug naar voorpagina