• Archief
Techno-Classica in Essen

Techno-Classica in Essen

Van 1 tot en met 5 april wordt in Essen weer de Techno-Classica gehouden. Deze beurs wordt wel aangeduid als ‘s werelds grootste beurs rondom oldtimers en youngtimers. De Techno-Classica wordt al sinds 1989 jaarlijks gehouden. Alles wat maar enigszins gerelateerd is aan de auto’s is present op deze beurs. Vorig jaar waren er meer dan 1000 standhouders, 2500 auto’s en een bezoekersaantal van meer dan 150.000. Daarnaast waren er 200 oldtimerclubs present.

Ook in 2009 wachten gerestaureerde auto’s, projecten en duizenden onderdelen weer op een nieuwe eigenaar. Literatuur – van handleidingen over foldermateriaal tot soms heel verfijnd samengestelde technische documentatie voor de werkplaats – voor alle denkbare merken is in Essen te vinden. Natuurlijk is er ook veel automobilia. En wie zijn oldtimer met veel respect weer op weg heeft gezet, zoekt de passende accessoires als een autoradio uit die tijd, of lederen mutsen en vervaarlijk ogende brillen voor cabriorijders. Wie nog niet goed weet hoe te beginnen aan de restauratie van een stuk autogeschiedenis, kan in afwachting wegdromen bij de miniatuurmodellen, er staan er zoveel dat je daar al een dag mee zoet kan zijn.

terug naar voorpagina