• Archief
Ondernemers op de bres tegen bijtellingsregels youngtimers

Ondernemers op de bres tegen bijtellingsregels youngtimers

Veel ondernemers hebben de afgelopen jaren gekozen voor een minimaal 15 jaar oude auto vanwege de gunstige bijtelling. Nu zijn ze van mening dat het onacceptabel is dat de overheid deze regeling op zo korte termijn verandert. Door het oprichten van de website www.bijtellingoldtimer.nl zoeken ze steun.
De bijtelling van auto’s van 15 jaar of ouder is momenteel gebaseerd op de economische waarde van de auto. Dit in tegenstelling tot de bijtelling voor auto’s met een leeftijd van onder de 15 jaar, waarbij de bijtelling gebaseerd wordt op de cataloguswaarde.

Onlangs heeft de overheid besloten om de regel voor bijtelling van 15 jaar of oudere auto’s aan te passen. Per 1 januari 2010 geldt dat ook voor auto’s met een leeftijd tussen de 15 en 25 jaar de bijtelling plaats zal vinden op basis van de cataloguswaarde van de auto.

Op 9 februari hebben wij de initiatiefnemers van de site, Wouter van Embden en Harald Beenakkers uitgebreid gesproken met de heer Ernst Cramer (CU). Binnenkort wordt het verslag van dit gesprek, naar accordering op de genoemde website.

terug naar voorpagina