• Archief
Citroën DS gekozen tot mooiste auto aller tijden

Citroën DS gekozen tot mooiste auto aller tijden

De Citroën DS is verkozen tot mooiste auto ooit. ‘Classic & Sports Car Magazine’ stelde een panel van beroemde autodesigners samen en liet hen stemmen voor de ‘mooiste wagen aller tijden’. De DS kwam als verrassende winnaar uit de bus. Opvallend is dat in de top tien enkel oldtimers staan. De DS haalde het van klassieke modellen van Ferrari en Jaguar. De legendarische berline van Citroën werd om onder meer bekend door zijn hydropneumatische vering en opvallend uiterlijk. In het Frans wordt DS uitgesproken als ‘déesse’ of godin, in het Nederlands kreeg de wagen de bijnamen snoek en strijkijzer.

Citroën presenteerde vorige week nog zijn nieuwe DS-lijn. Vanaf 2010 komen achtereenvolgens drie nieuwe DS-modellen op de markt: een DS3, een DS4 en een DS5. Het nieuwe model lijkt echter niet op de oude ‘snoek’, zoals miljoenen autofans hoopten.

De top tien mooiste auto’s:
1. Citroën DS
2. Jaguar XK120
2. Ferrari 275GTB
4. Cord 810/812
4. Ferrari 250GT Lusso
4. Ferrari 250GT Short-wheelbase
4. Jaguar E-type
4. Lamborghini Miura
4. Lotus Elan
4. Lotus Elite (1957)

(Nieuwsblad/JNS)

terug naar voorpagina