• Archief
Zaterdag 30 mei Culemborg weer in de ban van oldtimers

Zaterdag 30 mei Culemborg weer in de ban van oldtimers

De Historische Automobiel Club Cuylenburgh (H.A.C.C.) te Culemborg (opgericht 1-1-1989) organiseert elk jaar op de laatste zaterdag van mei de alom bekende gezellige jaarlijkse nationale Culemborgse oldtimerdag en lenterit door de Betuwe. Dit jaar wordt de dag gehouden op zaterdag 30 mei. Door het enorme succes in de voorgaande jaren (maximaal 300 oldtimers) en de landelijke bekendheid , die deze Culemborgse Oldtimer-Lenterit reeds geniet, zal ook de 19e editie in het bekende oude stadje aan de Lek in de Betuwe door vele oldtimerrijders en kijkers op zaterdag 30 mei weer bezocht worden. Dit mooie stadje, met zijn vele historische gebouwen, organiseert voor iedereen met alle merken oldtimers met een bouwjaar van vóór 1980 de 19e oldtimertoertocht door de Betuwe. Tussen 9.00 uur en uiterlijk 11.00 uur kan men terecht in het centrum van Culemborg, waar het startsein voor de toertocht gegeven zal worden door de burgemeester van Culemborg, de heer Roland van Schelven, die zelf ook bekend staat als oldtimerrijder. De route voert ons door dorpjes in de Betuwe en de Vijfheerenlanden met een prachtige lentetooi en geeft de mogelijkheid voor tussenstops bij rustieke restaurantjes in het prachtige rivierengebied. Tussen 15.00 en 16.00 uur bent u weer terug in Culemborg, waar u feestelijk ingehaald zal worden.

Meer informatie over deze dag en de wijze waarop u zich kunt aanmelden is te vinden op www.hacc.nl.

terug naar voorpagina