• Archief
Amerikaanse oldtimers op de VerzamelaarsJaarbeurs

Amerikaanse oldtimers op de VerzamelaarsJaarbeurs

Op 18 en 19 april 2009 wordt de Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot de grootste verzamelbeurs van Europa, de meest bijzondere voorwerpen verdeeld over tweeduizend kramen in vijf beurshallen. De komende editie van de VerzamelaarsJaarbeurs wordt zoals altijd georganiseerd in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs.

Evenals vorig jaar komt de vereniging Cruise Brothers uit Den Haag langs om haar mooiste Amerikaanse automobielen te showen. In hal 11 staan circa 10 classic cars te glimmen en diverse clubleden, uitgedost in jaren 50 kleding, vertellen met liefde hoe de auto’s zijn gerestaureerd en wat er nu zo leuk is aan het ‘rondcruisen’ over de boulevard van Scheveningen. Happy Days in de Jaarbeurs!

Onder de honderdduizenden zo niet enige miljoenen items die door standhouders worden aangeboden, zijn (heel) veel oude gereedschappen te vinden. Van antieke houtschaven en beitels tot chirurgijn tangen, van vintage handwerk naalden tot zeisen uit ver vervlogen tijden. Werkelijk alles is er te vinden. Nu zijn er gelukkig mensen die behalve het verzamelen van oude gereedschappen ook nog steeds werken met de objecten. Op deze wijze trachten zij hun kennis te over te dragen en door te geven aan het nageslacht. Verscheidene onder hen zijn verenigd in clubs. De VerzamelaarsJaarbeurs is verheugd dat in totaal maar liefst 20 personen zijn of haar specialiteiten dit weekend gaat demonstreren.

meer info op www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

terug naar voorpagina