• Archief
Schuurvondst: REO Speed Wagon

Schuurvondst: REO Speed Wagon

Heel soms gebeurt het nog. In de Verenigde Staten is recent een REO Speed Wagon uit 1931 opgedoken die in meer dan 60 jaar het daglicht niet had gezien. Een echte schuurvondst. De 92-jarige eigenaar overleed in december en zijn drie dochters haalden de bijzondere auto weer te voorschijn. Het is niet precies bekend hoe lang de oldtimer in de schuur heeft gestaan, in 1948 is het vrachtautootje voor het laatst aangemeld voor de wegenbelasting.

De REO Motor Car Company bouwde auto’s en pick-ups tussen 1905 en 1975. Vanaf 1936 wordt de autoproductie gestaakt en rollen er alleen nog trucks uit de fabriek. De naam REO was afgeleid van de initialen van Ransom E. Olds, de oprichter van REO. De REO Speed Wagon was een kleine vrachtauto die wel gezien kan worden als voorloper van wat later in de Verenigde Staten bekend zou worden als pick-up.

De dochters van overleden eigenaar hebben besloten dat nu de tijd rijp is om afscheid te nemen van de REO Speed Wagon. Hij staat voor $ 5.000 te koop. Een koopje?

terug naar voorpagina