• Archief
Ford Fairlane na 40 jaar weer terug in de showroom

Ford Fairlane na 40 jaar weer terug in de showroom

Krommenie – Na vier decennia is hij weer ‘even thuis’ om zaterdag 21 maart tegen het hoogste bod voor het goede doel verkocht te worden. Het gaat om een gerestaureerde Ford Fairlane 500 uit 1969. Ooit geleverd door Ford Garage Dunnebier in Assendelft.

De komende week staat de klassieker te pronken tussen de occasions van Dunnebier. Het is niet moeilijk om hem te vinden want de grote, blauwe Amerikaan valt op tussen het rijtje moderne middenklassers bij de garage. Stichting Ontwikkelingshulp Assendelft organiseert tweejaarlijks een veiling waarvan de opbrengst gaat naar een aantal ontwikkelingsprojecten met een Assendelftse link. Op deze veiling worden allerlei unieke goederen en diensten tegen het hoogste bod verkocht. Een maand geleden werd het bestuur van de Stichting benaderd met een opmerkelijk verzoek. ,,Ik werd gebeld door iemand die een gerestaureerde Amerikaanse oldtimer had en deze door ons wilde laten verkopen. De opbrengst ervan gaat volledig naar de projecten die wij steunen. De gulle gever heeft de uitdrukkelijke wens om anoniem te blijven en dat respecteren we vanzelfsprekend,” vertelt bestuurslid René Kemna. ,,Eigenlijk moet ik bekennen dat ik er even stil van werd want de auto heeft een taxatiewaarde van 12.000 euro. Het gebeurt je niet iedere dag dat iemand je benadert met een dergelijk voorstel. Zelf ben ik ook een liefhebber van klassieke auto’s en het is een belevenis om in deze auto te rijden”.

Garage Dunnebier is al sinds mensenheugenis Ford dealer in Assendelft. Directeur Cees Dunnebier is van de vierde generatie. ,,Deze Ford Fairlane is door mijn vader op 2 april 1969 geleverd aan een klant uit de regio. De auto is ook lange tijd bij ons in onderhoud geweest. Nee, ik ga niet zeggen van wie, dat moet geheim blijven,” vertelt Cees. ,,De wagens die destijds werden gemaakt, gaan soms een levenlang mee. Zo robuust zijn ze uitgevoerd. Het is een zescilinder en hij heeft nog geen 100.000 kilometer gelopen. Deze Ford Fairlane kostte toen ongeveer 20.000 gulden en na restauratie is hij nu getaxeerd op 12.000 euro. De auto is dus behoorlijk waardevast en dat kun je tegenwoordig niet zeggen van een tweedehands wagen. Voor die prijs kon je toen ook een huis kopen, het was destijds geen goedkope auto.”

René vervolgt: ,,Het leek ons een leuk idee om de auto tentoon te stellen daar waar hij veertig jaar geleden is afgeleverd. Tot zaterdag 21 maart is hij dus te zien bij Garage Dunnebier aan de Dorpsstraat 357 in Assendelft. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen. Verder is er op de website www.ontwikkelingshulpassendelft.nl een uitgebreide fotoreportage van de auto te bekijken, samen met het taxatierapport. Voor serieuze gegadigden kunnen we ook een proefrit organiseren. Ik wil er wél voor waarschuwen dat je dan misschien verkocht bent want de auto lijkt de bestuurder te willen verleiden. Het wordt dan een hele kunst om tijdens de veiling je arm naar beneden te houden”. De veiling wordt gehouden op zaterdag 21 maart in Het Wapen van Assendelft aan Dorpsstraat 533, aanvang 19.30 uur. Er worden 120 kavels geveild: uiteenlopend van het Real Madrid-shirt van Rafael van der Vaart, abseilen vanaf de kerktoren van de Odulphuskerk, twee jaar lang gratis knippen bij Kapsalon Schavemaker, een schilderij van Jan Groenhart, een feestavond voor 20 personen in partycentrum De Admiraal en nog veel meer.

Meer informatie over de veiling en de projecten waar de opbrengst aan wordt besteed is terug te vinden op de website www.ontwikkelinsgshulpassendelft.nl

Bron: De Echo

terug naar voorpagina