• Archief
Zondag 19 april zesde PAG Rally

Zondag 19 april zesde PAG Rally

Voor de zesde maal wordt zondag 19 april de jaarlijkse PAG rally voor klassieke auto’s verreden. Vanaf 10:30 uur vertrekt er iedere minuut een deelnemend team vanaf de parkkeerplaats van Cafe-Restaurant Van Veen in Witten (nabij TT-circuit Assen). De organisatie van deze toerrit ligt in handen van het Post Anthoniaans Geno(o)tschap uit Assen. Deze leden en oud-leden van scoutinggroep Johannes Post en van de Anthonie van Diemenstam organiseren jaarlijks de rally voor een goed doel, dit jaar voor het ondersteuningsfonds voor scoutinggroepen uit het Noorden van het land.

De rally staat open voor klassieke, sportieve en exclusieve auto’s en voorgaande edities bleken een varieert aanbod van auto’s te herbergen. In 2008 verschenen meer dan negentig deelnemende teams aan de startstreep met auto’s zoals Thriumph, Jaguar, MG en vele andere namen uit de rijke automobiel historie, maar ook moderne auto’s zoals Mazda MX5 , Alfa Romeo Spiders en BMW Z series treft het publiek tussen het startveld aan.

De rit voert de deelnemers in een 125 km lange tocht langst de leukste en onbekende plekjes van de provincie Drenthe en onderweg wordt er op een bijzondere plaats gemeenschappelijk de lunch genoten. Alles over de PAGrally, informatie en foto’s voorgaande edities is terug te vinden op www.pagrally.nl. Op de website kunt u zich ook inschrijven als deelnemer aan de rally of de toeristische toertocht.

Bron: PAG Rally Drenthe / Drenthejournaal

terug naar voorpagina