• Archief
56e Tulpenrallye van 3 tot 9 mei start in Annecy, finish in Noordwijk

56e Tulpenrallye van 3 tot 9 mei start in Annecy, finish in Noordwijk

De 56e International Historic Tulpenrallye wordt van zondag 3 tot en met zaterdag 9 mei 2009 verreden en start dit jaar opnieuw in Annecy in Frankrijk. In deze stad aan het gelijknamige meer werd in 1948 het idee voor de Tulpenrallye geboren en 61 jaar later keert het evenement, net zoals in 2008, in die stad terug voor de start van de 56e editie van de rally. Na de start loopt de route grotendeels aan de oostkant van Frankrijk door veel bergachtige gebieden. Op vrijdag arriveren de deelnemers in België, waarna op zaterdag de route door Nederland naar de finish in Noordwijk verloopt. De route is in totaal ruim 2500 kilometer lang. De finish van de rally is op zaterdag 9 mei bij Grand Hotel “Huis ter Duin” in Noordwijk. Het evenement kent opnieuw drie klassen: Expert, Sport en Toer. De Expert klasse zal op de woensdagavond van de rally ook een avondetappe in het donker verrijden. Verder wordt er dit jaar naast de bekende regelmatig-heidsproeven, opnieuw een aantal speciale tests op circuits en afgesloten terreinen verreden. De diners en lunches vinden allen plaats in de beste locaties van de streek waar wordt gereden.

Start in Annecy
In 1948 na afloop van een Alpen Rally bespraken de Nederlandse rally-legende Maurice (Maus) Gatsonides en zijn Franse collega Marc Angelvin op een terras aan het Meer van Annecy dat het tijd werd dat ook Nederland een eigen rally zou gaan organiseren. Het idee voor een Rallye des Tulipes werd hier geboren en daar waar andere landen hun nationale rally’s vernoemden naar het land zelf of de streek waarin werd gereden kreeg de Nederlandse rally de naam van één van de producten waar het land in het buitenland bekend om is: de tulp.

In het weekend van 2 en 3 mei keren de deelnemers en officials dus terug naar de geboortegrond van de ‘Tulip’, en verzamelen zij zich in Annecy. De Nederlandse deelnemers hoeven zich daar pas op zondag aan het einde van de middag te melden. Zij kunnen namelijk tijdens de conformiteitcontrole, die op zaterdag 18 april wordt gehouden bij Crea & Artiva in Nijkerk, alle formaliteiten afhandelen.

Meer info op www.tulpenrallye.nl

terug naar voorpagina