• Archief
Ford Fairlane uit 1969 brengt 11.000 euro op voor het goede doel

Ford Fairlane uit 1969 brengt 11.000 euro op voor het goede doel

Bomvol was het zaterdagavond in het Wapen van Assendelft waar de 21e veiling werd gehouden van de stichting Ontwikkelingshulp Assendelft. De stichting die al ruim veertig jaar actief betrokken is bij projecten in Afrika, Zuid-Amerika en Azië slaagt er keer op keer in een grootse veiling te organiseren met een even gevarieerd als divers aanbod waarop grif wordt geboden voor het goede doel. Allemaal vrijwilligerswerk pur sang. Maximaal 1 % van de inkomsten gaan op aan onkosten, de overige 99 % komt terecht bij de projecten waarvoor ze bedoeld zijn. Niks geen trammelant en gezeur over centen die aan de strijkstok blijven hangen en hoge salarissen voor bestuurders van hulporganisaties.

De veiling kent een traditie dat elke editie weer een hogere opbrengst wordt bereikt dan de vorige, met als absolute topper de jubileumeditie van 2007 waarin de teller bleef staan op 113.134 euro. Een fenomenale opbrengst die dit keer naar verwachting niet zou worden gehaald. Dat neemt niet weg dat er zaterdagavond met overgave werd geboden op de 120 kavels die soms voor zeer hoge bedragen een nieuwe eigenaar kregen.

Ronduit rumoerig en onrustig werd het toen het klapstuk van de avond werd aangekondigd: de oldtimer Ford Fairlane V8 Automatic uit 1969. Een klassieker met nog geen 100.000 kilometer op de teller, fraai gerestaureerd, en met een taxatiewaarde van 12.000 euro. Maar na een reeks razendsnelle biedingen, stokte de animo plotseling. Meer dan een hoogste bod van 11.000 euro zat er niet in.

terug naar voorpagina