• Archief
In Duitsland al bijna 350.000 youngtimers naar de sloop

In Duitsland al bijna 350.000 youngtimers naar de sloop

De sloopregeling in Duitsland heeft in drie maanden tijd al flinke sporen getrokken in het Duitse autobestand. Maar liefst 350.000 auto’s werden ingeleverd voor een bonus van 2500 euro bij aanschaf van een nieuwe, of bijna nieuwe auto. Het beschikbare budget in Duitsland is toereikend voor 600.000 auto’s. De Duitse politiek loopt nu echter al vooruit op de zaken en de eerste geluiden over een verlenging van de regeling zijn al hoorbaar.

De autoverkopen in Duitsland staan, als enige land in Europa, flink in de plus. In februari werd een stijging van 21,5% ten opzichte van februari 2008 gemeld. Vanuit dit oogpunt gezien is de actie een enorm succes.
Ook de autorecyclingsbranche in Duitsland spint garen bij de regeling. Alleen de liefhebbers van youngtimers, de oldtimers van morgen, kijken met lede ogen toe. Waar in het verleden de Duitsers bekend stonden om het bewaren van vaak nog zeer mooie youngtimers en een actieve youngtimer gemeenschap is het nog maar de vraag hoe zich dit de komende jaren gaat ontwikkelen nu er opeens een hele generatie auto’s naar de sloop wordt gebracht.

Overigens is het nog lang niet zeker dat de Nederlandse sloopregeling zich alleen gaat beperken tot bestelauto’s. Een woordvoerder van het ministerie van Vrom liet gisteren weten dat de regeling ook voor personenauto’s gaat gelden.

terug naar voorpagina