• Archief
Geflitst met een 86 jaar oude T-Ford

Geflitst met een 86 jaar oude T-Ford

Een 67-jarige Britse automobilist is geflitst toen hij een ritje maakte in zijn 86-jarige T Ford. Een snelheidscamera betrapte Dave Stanisfield in vorig jaar september toen hij in een 50-km zone met 56 kilometer per uur voorbij kwam rijden. Achteraf verklaarde hij dat hij nooit dacht dat zijn 86 jaar oude wagen nog zo snel rijden kon. “Ik ging ervan uit dat mijn 86 jaar oude wagen niet sneller dan 50 kilometer per uur kon rijden. Toen de wagen nieuw was, haalde het vehikel moeiteloos 75 kilometer per uur maar nu is de wagen bijna 90 jaar oud. Ik was dan ook verrast toen ik de snelheidsovertreding uit de brievenbus haalde”, aldus Stanisfield.

De man, een gepensioneerde technicus stapte naar de politierechter. Hij wilde geen boete betalen en ook strafpunten op zijn rijbewijs vermijden. Hij dacht dat hij een kans maakte omdat zijn wagen niet uitgerust is met een snelheidsmeter en hij dus niet kon weten hoe hard hij aan het rijden was. “Ik wist gewoon niet hoe snel ik reed om de simpele reden dat er geen snelheidsmeter is aan boord van mijn T Ford. Bovendien ben ik een ervaren chauffeur en respecteer ik altijd de verkeersregels. Ik ben maar een 67 jaar oude man in een 86 jaar oude wagen. Racen is dus helemaal niet aan de orde”.

Toen hij extra rechtbankkosten riskeerde, besloot de Brit dan maar om de boete te betalen. “Uiteindelijk was het een slechte beslissing om naar de rechter te stappen. Ik heb de boete dan maar betaald en de strafpunten op mijn rijbewijs aanvaard”

One Response to “Geflitst met een 86 jaar oude T-Ford”

  • Ik denk dat ik nog meer pech heb gehad met mijn 98 jaar oude oldtimer.
    Ik werd in Beverwijk geflitst met een snelheid van 58 km .
    Mijn Straker Squire uit 1910 heeft wel een teller maar het regende pijpestelen die dag en dan heb je alle aandacht nodig om de weg te overzien en wil je met je open auto zo snel mogelijk weer thuis zijn.
    De agent die mij geflitst heeft zal zich wel de “held”van de dag gevoeld hebben.