• Archief
Shell zegt: nieuwe Shell FuelSave Euro 95 is veilig voor oldtimers

Shell zegt: nieuwe Shell FuelSave Euro 95 is veilig voor oldtimers

Van 10 april is Nederland de nieuwe Shell benzine, Shell FuelSave Euro 95, verkrijgbaar op alle Shell stations in Nederland verkrijgbaar en vervangt de huidige Euro 95. FuelSave Euro 95 haalt meer energie uit iedere druppel waardoor automobilisten tot een liter per tank kunnen besparen. De nieuwe brandstof wordt aangeboden tegen dezelfde prijs als de huidige Euro 95.

Nederland is het eerste land waar Shell FuelSave Euro 95 op de markt komt. Nederlandse automobilisten profiteren hierdoor als eerste ter wereld van de voordelen van deze benzine.

“FuelSave kan gewoon worden getankt met iedere benzineauto die op Euro 95 rijdt en de prijs blijft hetzelfde,” benadrukt Reijnhart. “De nieuwe brandstof is ontworpen om iedere auto zuiniger te maken, ongeacht het merk of model.” Desgevraagd geeft de woordvoerder van de Group Media Relations van Shell aan dat de brandstof door Shell ook geschikt wordt geacht voor youngtimers en oldtimers.

Shell FuelSave Euro 95 bevat een unieke wrijvingsverminderaar die zorgt voor minder energieverlies in de motor. De wrijvingsverminderaar in Shell FuelSave Euro 95 vermindert wrijving op plaatsen waar motorolie minder makkelijk bij komt. Shell FuelSave Euro 95 helpt de motor schoon te houden dankzij speciale reinigende bestanddelen. Zowel de wrijvingsverminderaar als de speciale reinigende bestanddelen dragen bij aan een lager brandstofverbruik. Welke uitwerking deze toegevoegde bestanddelen hebben op bijvoorbeeld benzineslangen van youngtimers en oldtimers is niet bekend. Wel geeft Shell aan dat de nieuwe benzine intensief wetenschappelijk is getest door een erkend extern onderzoeksinstituut. Met concrete testresultaten voor young- en oldtimers komt Shell echter niet.

Nederland is het eerste land waar Shell haar nieuwe FuelSave Euro 95 gaat leveren en daarmee zijn ervaringen uit andere landen nog niet voorhanden.

terug naar voorpagina