• Archief
Topolino Club Nederland doet ‘Rally van Monte Carlo editie 1939’ opnieuw

Topolino Club Nederland doet ‘Rally van Monte Carlo editie 1939’ opnieuw

Van 23 april tot en met 28 mei rijden er zes topolino’s van de Topolino Club Nederland de ‘Rally van Monte Carlo editie 1939’ over. In 2009 is het 70 jaar geleden dat een equipe in een Fiat Topolino met de berijders Kruit en van Kampen hebben deelgenomen aan deze rally in barre omstandigheden. Er waren toen nog echte winters, maar zij zagen kans aan te komen in Monte Carlo. De zoon van de toenmalige bestuurder Kees Kruit woont nu in Zwitserland en heeft nog steeds een Topolino in zijn bezit. Hij heeft de Topolino Club Nederland voorzien van de gedigitaliseerde versie van alle toen gebruikte papieren. Hierdoor is de club nu in staat deze rit te gaan rijden.

De startdatum is vastgesteld op donderdag 23 april 2009 bij de vestiging van de Fiat group Nederland via Den Helder via de plek waar het in 1939 allemaal is begonnen. Vanaf deze plaats gaat het naar: Riga – Kaunus – Warschau – Poznan – Berlijn – Hannover – Venlo – Brussel – Reims – Dijon – Lyon – Grenoble – tenslotte Monte – Carlo. De terugreis verloopt, net als vroeger, via de Fiat fabrieken in Turijn.

Meer informatie over dit grote avontuur is te vinden op www.topolino-club.nl

terug naar voorpagina