• Archief
Online schorsen kenteken nu mogelijk

Online schorsen kenteken nu mogelijk

Vanaf 6 april 2009 kan iedereen via de website van de RDW de geldigheid van het kenteken van uw voertuig schorsen en ook de schorsing verlengen of opheffen. Tot nu toe kon dat alleen via een postkantoor of een RDW-loket. Online schorsen kan vanuit huis, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

De RDW verwacht dat dit jaar zo’n 380.000 kentekenhouders van de mogelijkheid gebruik zullen maken. De dienst is vooral bedoeld voor mensen die een tijdje naar het buitenland gaan of verzamelaars van oldtimers. In de geschorste periode hoeft geen wegenbelasting te worden betaald. Ook hoeft de auto niet te worden verzekerd of APK gekeurd. Voorwaarde is wel dat de wagen niet op de openbare weg komt. Ook motorrijders schorsen vaak hun voertuig in de wintermaanden.

Bij het nieuwe online aanvragen, verlengen of opheffen van een schorsing meot u uw DigiD gebruiken om in te loggen. Vervolgens vraagt u digitaal een schorsing, een verlenging of opheffing voor het betreffende voertuig aan. Daarna betaalt u de kosten, die overigens niet zijn veranderd, via iDeal, de online betaalomgeving van de eigen bank. Opheffen van een schorsing is gratis.

Verder kan vanaf dezelfde datum op de site van de RDW ook worden gecontroleerd of een auto is gestolen. Op de site staan zo’n 110.000 kentekens als gestolen geregistreerd. Wie een auto wil kopen, kan nu eerst makkelijk controleren of de verkoper er wel eerlijk aan is gekomen. Bovendien is met het intikken van het kenteken ook informatie te krijgen over bijvoorbeeld het benzineverbruik en de vervaldatum van de APK.

Meer informatie op www.rdw.nl

terug naar voorpagina