• Archief
Capri Club Noord Holland viert van 12 tot 14 juni 40 jaar Ford Capri

Capri Club Noord Holland viert van 12 tot 14 juni 40 jaar Ford Capri

Het jaar 2009 is het jaar dat de Ford Capri 40 jaar wordt. In januari 1969 wordt de Ford Capri op de autosalon van Brussel voorgesteld aan het grote publiek. De Capri was bedoeld als Europese tegenhanger van de Ford Mustang die in de Verenigde Staten voor grote verkoopsuccessen zorgde. De Capri zou tot maar liefst 1986 in productie blijven. In Nederland valt het doek al in 1984. Uiteindelijk vinden bijna 2 miljoen Capri’s hun weg naar tevreden gebruikers.

Uiteraard staan de liefhebbers van de Ford Capri in Nederland uitgebreid stil bij de verjaardag van “hun” Capri. De in 1995 opgerichte en inmiddels ruim 300 leden tellende Ford Capri Club Noord Holland organiseert van 12 tot en met 14 juni 2009 het evenement 40 jaar Ford Capri en Capri’s at the Beach. Het recreatiepark de Watersnip in Petten aan Zee is de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Meer informatie over dit weekend is te vinden op www.capriclubnoordholland.nl.

terug naar voorpagina