• Archief
Zondag 19 april 2e Bollenrit van Hazerswoude-dorp naar Lisse

Zondag 19 april 2e Bollenrit van Hazerswoude-dorp naar Lisse

Op zondag 19 april organiseert Rotaryclub Rijnwoude 2e Bollenrit voor oldtimers, exotische newtimers (exclusieve auto’s) en cabrio’s. De rit heeft een tweeledig doel: de deelnemers een sfeervolle onvergetelijke dag bezorgen én geld inzamelen voor een goed doel: het opknappen van het stokoude (doorgangs) verblijf en school in Zuid-Afrika voor de allerarmsten: kinderen die aan Aids lijden en/of door een aan Aids lijdende of overleden ouders alleen zijn komen te staan en geholpen worden op eigen benen te kunnen staan.

De rit start in Hazerswoude-Dorp Daar komen de deelnemers al in de sfeer met een prachtige bloemenslinger op de auto en een fraai rallyschild. De deelnemers rijden over de binnenwegen van het fraaie Groene Hart naar de Bollenstreek. Daar rijden ze langs fotogenieke locaties met uitzichten op de bloeiende bollenvelden. De route is nog fraaier dan vorig jaar. Na een tussenstop is de finish bij De Gevulde Mand aan de Haven in hartje Lisse. Deze finishlocatie biedt een mooie gelegenheid om de auto’s van alle deelnemers op te stellen en is op korte loopafstand van het Museum de Zwarte Tulp (www.museumdezwartetulp.nl) over de geschiedenis van de Bloembollen en de bollenindustrie, alwaar een rondleiding mogelijk is. Als afsluiting kan ook (op eigen kosten) in de sfeervolle Gevulde Mand worden deelgenomen aan een buffet. .

Meer informatie op www.bollenrit.nl

terug naar voorpagina