• Archief
Zaterdag 23 mei Elfsteden Oldtimer Rally

Zaterdag 23 mei Elfsteden Oldtimer Rally

De pioniersjaren van de automobiel zullen zich op zaterdag 23 mei 2009 in volle glorie openbaren. Dan is de provincie Friesland het unieke decor van een van de grootste oldtimerrally’s in Europa! Autoliefhebbers kunnen zich dan vergapen aan honderden exclusieve historische voertuigen in de 24e Elfsteden Oldtimer Rally.

Op die 23e mei rijdt een parade van maar liefst 400 historische auto’s en circa 200 historische motoren door de Friese steden. Deze bijzondere klassieke rally is een jaarlijks hoogtepunt voor de echte veteranen. De inschrijving staat alleen open voor motoren en auto’s tot en met het bouwjaar 1949, dit staat dan ook garant voor een echt rijdend museum.

De rijsnelheid ligt tussen de 28 en 32 km / uur. In de steden zijn verschillende activiteiten georganiseerd ondersteund door live muziek. Op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de Rally wordt het inmiddels bekende rondje Gaasterland verreden, met na afloop in het stadje Sloten een aantal feestelijkheden.

Kortom, de Elf Steden Oltimer Rally is een evenement waarop veel te zien (en te luisteren!) is, niet alleen voor de rijders maar zeker ook voor het publiek!

Meer informatie op www.elfstedenoldtimerrally.nl

terug naar voorpagina