• Archief
Auto’s uit de Sovjet Unie, het complete verhaal in één boek

Auto’s uit de Sovjet Unie, het complete verhaal in één boek

Het fascinerende verhaal omtrent de geschiedenis van de automobielindustrie in de voormalige Soviet Unie, vanaf het begin in 1917 tot het uiteenvallen van de Unie in 1991 is nu samengebracht in één boek.

Het is het verhaal van hoe de communistische plan-economie bepaalde welke automobielen gefabriceerd en onder welke sociale en militaire omstandigheden deze ontwikkeld werden. De auteur is jarenlang bezig geweest materiaal te verzamelen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een zeer verzorgd boek waarin op een zeer uitvoerige wijze ieder model beschreven; van Moskvich tot Lada, van Gaz tot Volga. Bovendien is in het boek volop uniek fotomateriaal te vinden dat uit verschillende (fabrieks)archieven afkomstig is.

Hoewel het boek helaas alleen in het Engels beschikbaar is, is het door de opzet en de vele foto’s een boek dat je telkens weer even pakt. De automobielindustrie in de voormalige Sovjet Unie is in de oldtimerwereld een onderbelicht onderwerp en met de komst van dit boek is er voor de liefhebbers (eindelijk) weer wat bruikbare literatuur verschenen.

Het boek wordt uitgegeven door Haynes, bekend van de vele werkplaatshandboeken.

Onder andere te vinden bij www.autoboek.nl. Meer info over Sovjet auto’s in Nederland is te vinden op www.russischeklassiekerclub.nl

terug naar voorpagina