• Archief
MS Rally voor de 4e keer van start op zondag 17 mei

MS Rally voor de 4e keer van start op zondag 17 mei

Op zondag 17 mei 2009 wordt voor de vierde keer de gezellige en unieke MS Rally gereden. Dit jaar is de start en finishen in een stukje historisch Den Haag, namelijk de Nieuwe Kerk. Speciaal voor deze gelegenheid zal de Nieuwe Kerk haar poorten openen en is er in het prachtige park rondom de kerk de mogelijkheid om uw auto te parkeren.

De opbrengst van de rally is bestemd voor nieuw wetenschappelijk onderzoek en uitbreiding van de faciliteiten voor de behandeling en begeleiding van MS-patiënten. In Nederland lijden ca. 16.000 mensen aan MS. Multiple sclerose (MS) is een slopende ziekte die iedereen kan treffen. Bij MS vallen verschillende lichaamsfuncties plotseling uit. MS wordt gezien als een ziekte van volwassenen, die meestal de kop opsteekt bij mensen tussen de 20 en 45 jaar, maar steeds vaker wordt de diagnose bij kinderen gesteld.

Om 08.30 uur wordt iedereen verwacht op het prachtige, zonnige loungeterras achter de nieuwe kerk. Onder het genot van een heerlijk ontbijtje en kopje koffie wordt u kort welkom geheten door Dorinda Roos, directeur MS Research en de burgemeester van Den Haag, de heer Jozias van Aartsen.

Na een korte toelichting van de dag en het uitreiken van de routeboeken en andere benodigdheden zal de burgemeester alle deelnemers persoonlijk zal uitvlaggen. De route zal iedereen snel, doch zeer spectaculair uit Den Haag, het groene hart in leiden.

Ook de rest van de dag is goed verzorgd en na de finish rond 18.00 uur staat iedereen nog een parade van kleine, smakelijke, hapjes te wachten. Om 20.00 uur kunt u dan terugkijken op een geslaagde dag, die bovendie de het onderzoek naar MS weer verder kan helpen.

Meer informatie is te vinden op www.classicevents.nl

terug naar voorpagina