• Archief
IJsselvallei Classics 2e Pinksterdag voor het goede doel

IJsselvallei Classics 2e Pinksterdag voor het goede doel

Lions Club Deventer IJsselvallei organiseert op Tweede Pinksterdag 2009 (maandag 1 juni) de derde IJsselvallei Classics. Welkom aan de start zijn wederom alle auto’s van vijftien jaar en ouder. Daarin wijkt de tocht af van diverse andere tochten die zich veelal richten op oldtimers.

Ook het wedstrijdkarakter is bij deze tocht bewust achterwege gelaten zodat de deelnemers en hun gasten zoveel mogelijk konden genieten van een de mooiste landschappen die Nederland kent.

De organisatoren rekenen op klassiekers van Lions in Nederland, en overige bezitters van een klassieker. In 2007 stond het merk Citroën centraal, het jaar daarna BMW/Mini. Voor dit jaar is gekozen voor een landenthema: Italië. Dat biedt bijvoorbeeld mogelijkheden om het plein De Brink in een bepaalde sfeer te brengen. Met een Italiaanse hoek, maar uitdrukkelijk niet exclusief voor Italiaanse auto’s. Ook andere merken krijgen alle aandacht.

Voor de deelnemers is de IJsselvallei Classics een complete dag uit. Start van het evenement is op de Brink in Deventer. De finish is ook weer in Deventer. Onderweg werden enige stops gehouden. Cultuur en natuur zijn elementen die daarbij worden betrokken. De organisatie zorgt voor lunchpakketten, een sponsorpakket en een uitstekend afsluitend buffet.

De opbrengst komt dit jaar ten goede aan de Stichting Tsjerkin. Tsjerkin biedt hulp aan de bevolking (vooral de kinderen) van Krasnopolje (en de gelijknamige regio) in het uiterste oosten van Wit-Rusland, in een gebied dat radio-actief besmet is geraakt als gevolg van de kernramp in Tsjernobyl in 1986.

In 2007 ging de opbrengst naar Stichting Leergeld, vorig jaar naar Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer Gorssel e.o.

terug naar voorpagina