• Archief
Tulpenrallye vandaag weer van start, morgen eerste echte rallye dag

Tulpenrallye vandaag weer van start, morgen eerste echte rallye dag

De Tulpenrallye keert in 2009 terug naar de oevers van het meer van Annecy waar in 1948 het idee voor de rally werd geboren. In het bijzonder stijlvolle Hôtel Impérial Palace vindt zondag 3 mei een cocktailparty plaats met alle deelnemers en officials. De eerste echte rallydag voert de teams door de bergen van de Alpen. Na een lunch op een prachtige locatie rijden de deelnemers het laatste gedeelte van die dag door de Drôme en de Ardeche waarna zij aan de finish in Vals-les-Bains zullen arriveren.

Vichy, dat dinsdag wordt aangedaan, was eerder opgenomen in de route van “de Tulp”. De route voert deze dag door de Ardeche, de Auvergne en de Haute Loire streek. Aan het einde van de dag arriveren de deelnemers in het Parc des Sources in het centrum van de oude stad, waar in de klassieke zalen van het Palais des Congrès het diner worden georganiseerd.

Beaune is de stad die de volgende dag wordt bezocht. De route naar deze hoofdstad van de Bourgogne voert door de Saône- en de Loire streek. Vanuit Beaune wordt op deze dag tevens de avondetappe door de Expert klasse verreden.

Pont à Mousson, tussen Metz en Nancy staat donderdag op de routekaarten. De teams rijden door de prachtige streken van Yonne en Moselle. Er wordt gefinisht in de honderden jaren oude Abbaye des Prémontrés aan de Moezel. Hier worden alle auto’s opgesteld in de prachtige tuinen van het kasteel waarna het diner zal worden gehouden in de kerkzaal van de Abdij.

De volgende dag komen de deelnemers na lange omwegen terecht in Genk. De Belgische gemeente ontvangt de karavaan op de laatste dag met haar bekende gastvrijheid.

Aan de finish in Noordwijk wachten zaterdag ook dit jaar weer de tulpen, de haring en de korenwijn. Daarnaast hoopt iedereen natuurlijk op veel toeschouwers en muziek. De prijsuitreiking is ‘s avonds opnieuw in “Huis ter Duin” tijdens het galadiner en een uitgebreid feest zal de enerverende week afsluiten.
De deelnemers hebben dan, afhankelijk van de klasse waarin ze rijden, tussen de 2300 en 2600 km gereden door de mooiste streken van Frankrijk, België en Nederland.

terug naar voorpagina