• Archief
Auto’s uit de beroemde Kuifje strips komen tot leven in België

Auto’s uit de beroemde Kuifje strips komen tot leven in België

Zondag 10 mei is het voor de Kuifje-fans verzamelen geblazen in het Belgische Namen, voor het Waalse Parlement (Grognon), want daar start de 2de Kuifje-rally. Tientallen auto’s uit de beroemde strip komen daar tot leven.

Kuifjes geestelijke vader, Hergé, was autogek. Hij kocht zowat alles waar hij z’n zinnen op gezet had. Liefst sportieve auto’s. En ook in z’n strips speelt de auto een opmerkelijke rol. Door de verschillende strips zijn zo’n 130 modellen te herkennen, die Hergé met liefde voor het natuurgetrouwe detail tekende.

Opvallend veel Fords, van de T Torpedo (1920) tot de Zephyr (1962), want Hergé werkte ook als illustrator voor Ford. Maar het palet gaat ook veel breder: van een Hotchkiss Coupé de Ville uit 1912 als oudste tot een Land Rover Defender serie III uit 1971 als een van de laatste.

Deelnemers aan de rally moeten dan ook echt in een van de in de stips afgebeelde modellen rijden. Hoe beter de auto op die van de strip lijkt en hoe beter de passagiers zich in de stripfiguren verkleed hebben, hoe meer kans op punten van de jury.

Er is een parcours van 135 of 235 km door de Ardennen uitgestippeld. De aankomst is vanaf 16.30 u. voorzien in het Fabioloa Park op de Citadel van Namen. Daar zijn de Kuifje-auto’s opnieuw bij elkaar te bewonderen door het publiek.

Meer info op de Kuifje site: www.tintin.com/rallye2009.

terug naar voorpagina