• Archief
Femke Halsema rijdt ook in een klassieker

Femke Halsema rijdt ook in een klassieker

GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema en haar vriend, documentairemaker Robert Oey, zijn weer teruggekeerd bij hun oude liefde: een beige 26 jaar oude Mercedes W123 200 sedan. Dit meldt de Telegraaf in een bericht op haar website. De auto heeft slechts 91.000 km op de teller. Met haar milieuvriendelijke hybride Toyota Prius blijkt Halsema alleen tijdens de verkiezingscampagne te hebben gereden.

Zes jaar geleden besloot Femke Halsema na kritiek haar oude katalysatorloze Mercedes-stationwagen uit 1984 aan de kant te doen. Maar, zo blijkt nu, oude liefde roest niet, want afgelopen week werd het 26 jaar oude exemplaar uit de 200-serie aangeschaft. Om het milieu te ontzien, maar waarschijnlijk ook om de portemonnee te sparen, is de Mercedes meteen voorzien van een LPG-installatie.

De nieuwe aanwinst van Halsema beschikt over een automaat, mistlampen, centrale portiervergrendeling, stuurbekrachtiging, in hoogte verstelbare stoelen, handbediend schuifdak, stoffen bekleding, rechterbuitenspiegel en zwarte bekleding. En met de LPG-installatie natuurlijk ook over een ‘groen’ label.

Femke Halsema bevestigde aan de Telegraaf via haar woordvoerster dat Mercedes is teruggekeerd in huis, maar ze benadrukt dat de bolide eigendom is van haar vriend. Ze beschouwt de auto als een niet-politiek onderwerp.

Ze laat weten dat ze iedere dag met de trein van haar woonplaats Amsterdam naar haar werk in Den Haag reist. De Toyota Prius was alleen ingezet tijdens de verkiezingscampagne, volgens de fractie van GroenLinks louter uit ‘veiligheidsoverwegingen’ omdat het de fractievoorzitter was afgeraden met het openbaar vervoer te reizen.

Bron: De Telegraaf

terug naar voorpagina