• Archief
Jan Peter Balkenende rijdt mee in de Mille Miglia

Jan Peter Balkenende rijdt mee in de Mille Miglia

Premier Jan Peter Balkenende (CDA) doet in mei mee aan de Italiaanse autorally Mille Miglia. Dit weet het weekblad Elsevier te melden. De legendarische rally is alleen toegankelijk voor klassieke sportwagens en duurt twee dagen. Balkenende zal tijdens de race niet alleen de kaart lezen maar ook een stukje rijden.

Wat voor een moslim de bedevaart naar Mekka is, is voor een autogek deelname aan de Mille Miglia. Als er een autorace tot de verbeelding spreekt, is het wel die legendarische Italiaanse rally. De naam alleen al.

Duizend mijlen door de mooiste gebieden van Italië, alle deelnemers in oude auto’s, twee dagen doorjakkeren tot de route is gereden. En nog het mooist, proberen te winnen.

Dit jaar is het gezelschap nog exclusiever dan anders. Onze eigen Eerste Minister, CDA’er Jan Peter Balkenende, rijdt mee met coureur Gijs van Lennep. Met hem zal hij in een oude Porsche op 14 mei aanwezig zijn bij het begin van de race, in de stad Brescia.

Vandaar gaat de tocht een dag later naar Ferrara, dan via Sansepolcro naar Rome, om op zaterdag 16 mei weer aan te komen in het centrum van Brescia.

Aan de Mille Miglia kan je niet zomaar meedoen. Er wordt alleen maar gereden in auto’s die hebben meegedaan aan de Mille Miglia’s die werden gereden tussen 1927 en 1957. Balkenende rijdt onder nummer 269 in een Porsche 550 1500 RS uit 1955.

Deelname aan de rally is duur: ongeveer 10.000 euro. Sommige enthousiastelingen worden elk jaar weer afgewezen. Er doen dit jaar 375 auto’s mee, maar er zouden meer dan duizend aanvragen zijn geweest.

Of Balkenende op 13 mei de mis bezoekt in de Duomo Vecchio in Brescia, zoals traditie is onder de rallyrijders, is niet bekend.

Bron: Elsevier

terug naar voorpagina