• Archief
MeGa Duurstede op zondag 21 juni weer de moeite waard

MeGa Duurstede op zondag 21 juni weer de moeite waard

Het jaarlijkse evenement “MeGa Duurstede” wordt ook dit jaar weer georganiseerd. De 2009 wordt zondag 21 juni 2009 gehouden. De organisatie is in handen van de Dutch MG Car Association, de Klassieke Porsche 911 & 912 Club Nederland, het Volvo 1800 ES register en MX-5Owners.nl. Zoals elk jaar zijn ook deelnemers met andere klassiekers van harte welkom.

De organisatie biedt een prachtige toertocht van ongeveer 120 kilometer, die start vanuit restaurant Den Tol aan de A15 bij Meteren en de deelnemers door en rondom het fruithart van Nederland, over de Utrechtse Heuvelrug, door de Betuwe en vervolgens door het historische stadje Wijk bij Duurstede voert. De tocht eindigt in het pittoreske historische stadje Wijk bij Duurstede.

Tijdens de toertocht kunnen de deelnemers op diverse plaatsen stoppen voor het bezichtigen van bezienswaardigheden en om deel te nemen aan een echt lokaal Wijk’s evenement: Kersenpitspuwen. Hierbij wordt een ieder uitgedaagd de pit over de grootste afstand weg te spuwen. Natuurlijk zijn er die dag ook verse kersen te koop!

De rit eindigt rond 14:00 uur traditie-getrouw in het centrum van Wijk bij Duurstede, dat voor deze gelegenheid geheel gereserveerd is voor de deelnemers aan deze toertocht.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.megaduurstede.nl

terug naar voorpagina