• Archief
Hemelvaartsdag voor 23e keer Oldtimerfestival in Axel

Hemelvaartsdag voor 23e keer Oldtimerfestival in Axel

Ruim tweehonderd oldtimers en klassieke auto’s zijn tijdens het Oldtimerfestival op Hemelvaartsdag in Axel te zien. Dit meldde de Zeeuwse Courant afgelopen dinsdag.

Voor het eerst kunnen bezoekers zich er ook vergapen aan motoren uit vervlogen tijden. Ook oude landbouwvoertuigen, bromfietsen en trucks zijn niet meer weg te denken tijdens de 23e editie op donderdag 21 mei in het centrum van Axel. Op het Oldtimer festival worden verschillende modellen getoond, waaronder bijzondere exemplaren van de A-Ford uit 1930. Dankzij de gestage groei van het festival kunnen dit jaar de eerste klassieke motoren worden bezichtigd.

Voertuigen kunnen vanaf 08.30 uur worden ingeschreven. Er is bovendien een grote curiosamarkt en er staan tal van kinderactiviteiten op het programma. Voor de deelnemers met de auto is ‘s morgens een puzzelrit en ‘s middags een kleine toerrit door Axel, die eindigt met een concours d’élégance op de Markt van Axel. Tussentijds is er nog een static show op het Hofplein. De meeste oldtimer-bezitters geven graag uitleg over hun klassieker en er zijn zelfs mogelijkheden om een keer mee te rijden. De prijsuitreiking is om 17.00 uur. Er zijn onder meer prijzen in de categorie mooiste voertuig, legervoertuig en kledij.

Meer informatie is te vinden op www.stichting-ota.nl

terug naar voorpagina