• Archief
Bijzondere rally’s naar het Tatra-gebergte en Zuidkust van Engeland

Bijzondere rally’s naar het Tatra-gebergte en Zuidkust van Engeland

Pi-Rally, gevormd door Kees en Ilse Liket, heeft in 2009 twee bijzondere rally’s gepland, op 20 juni start de 7-daagse Tatra Trial naar Slowakije en in september volgt de 5-daagse Atlantic Coast Trial naar het zuidwesten van Engeland. De rally’s zijn met name bijzonder om dat de lange rit naar de eindbestemming niet rijdend wordt afgelegd. De organisatie stelt dat het voor vele bezitters van oldtimers dikwijls een kwelling is om honderden kilometers snelweg te moeten nemen. Voor de trip naar Slowakije heeft de organisatie er dan ook voor gekozen om de auto’s te vervoeren met een autotransporter terwijl de deelnemers van Amsterdam naar Wenen vliegen. Voor de rally naar Engeland gaan de auto’s heen met de ferry en terug door de Kanaaltunnel.
Deze opzet bespaart 2 a 3 reisdagen, die in het gebied waar het om te doen is, extra mogelijkheden bieden. Een ander belangrijk aspect is het verblijf in uitsluitend top klasse gelegenheden. De overnachtingen zijn namelijk allemaal in luxueuze 4 of 5 sterren hotels met een gerenommeerde keuken en een uitstekende wijnkaart. Tussen de middag wordt er steeds in goede en schitterend gelegen restaurants een lichte, maar smaakvol lunchbuffet geserveerd.

De te rijden afstanden zijn per dag tussen 250 en 300 kilometer. Dit is in circa 6 uur te rijden. Daar het vertrek steeds rond 09.00 uur in de ochtend is, is iedereen inclusief een koffiepauze en de lunch altijd weer tussen 17.00 en 18.00 uur bij het hotel terug. Bijtijds terug dus voor een uitgebreide evaluatie van de dag onder het genot van een borreltje.

Meer informatie is te vinden op www.pi-rally.nl

terug naar voorpagina