• Archief
Wings & Wheels op Hemelvaartsdag in Hoogeveen

Wings & Wheels op Hemelvaartsdag in Hoogeveen

Historische vliegtuigen, auto’s en motoren. Drie ingedriënten voor een succesvol evenement. Op Hemelvaartsdag kunt tijdens Wings & Wheels het allemaal weer meemaken. Op Hemelvaartsdag donderdag 21 mei wordt er van 10.00-17.00 in Hoogeveen voor de zesde achtereenvolgende keer een Wings & Wheels gehouden. Op en rond het vliegveld van deze Drentse plaats krijgt het publiek ook dit jaar weer een unieke combinatie van historische vliegtuigen, klassieke auto’s en antieke motoren voorgeschoteld.

De op het vliegveld Hoogeveen gestationeerde oldtimers, aangevuld met bezoekende vliegtuigen van elders, vormen traditiegetrouw ook nu weer het gevleugelde deel van ‘Wings and Wheels’. Bijzondere bezoekers zijn dit jaar onder andere een grote Russische Antonov-2 tweedekker en twee Russische Yak’s. Bijzonder is ook de aanwezigheid van de sinds kort op het vliegveld Hoogeveen gestationeerde replica van het Engelse SE.5 jachtvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog. Voor het eerst aanwezig op Wings & Wheels zullen op 21 mei een aantal leden van de vereniging ‘Band of Brothers’ zijn. Zeker de moeite waard zal ook het optreden zijn dat Storyteller Hans Nordsiek op Hemelvaartsdag zal verzorgen. Met als decor zijn fraaie Boeing Stearman-tweedekker neemt Nordsiek u al vertellend mee in de wondere wereld van het vliegen.

Vaste onderdelen van het Wings & Wheels evenement zijn naast de vliegende en rijdende (militaire) oldtimers ook demonstraties van historische ambachten, zang en dans, een Oud-Hollandse markt en diverse kinderattracties.

terug naar voorpagina