• Archief
Historie Glas samengevat in één boek

Historie Glas samengevat in één boek

Wereldwijd bekend geworden door de Goggomobil, groeide de firma Hans Glas in de zestiger jaren uit tot een serieuze automobielfabrikant met een geheel eigen gezicht. Helaas pakte men de zaken iets te voortvarend aan wat resulteerde in een verkoopprogramma met maar liefst 20 modelvarianten. Door beperkte productiecapaciteit kwam het bedrijf in de problemen en viel het doek in 1966 toen BMW de nieuwe eigenaar werd. In dit boek wordt op voortreffelijke wijze de Glas historie, de diverse modelreeksen en hun technische bouwkwaliteit uitgebreid besproken. Het boek telt maar liefst 296 pagina’s. Enig minpuntje, maar voor de liefhebber ongetwijfeld geen struikelblok, is dat het boek alleen in de Duitse taal is te verkrijgen.

Het boek is ondermeer verkrijgbaar bij www.autoboek.nl

terug naar voorpagina