• Archief
Tweede Pinksterdag ruim 150 deelnemers Smokkelrit Tilburg

Tweede Pinksterdag ruim 150 deelnemers Smokkelrit Tilburg

Traditioneel vindt op tweede pinksterdag (1 juni) de oldtimerrit Tilburg -Turnhout plaats. De organisatie ligt in handen van de stad Turnhout en de gemeente Tilburg. Tussen deze steden bestaat een intensieve samenwerking. De rit is bedoeld voor alle auto’s van 25 jaar en ouder. Ruim honderdvijftig oldtimers nemen deel aan deze rit die vooral bekend staat als de Smokkelrit.

Het startschot is om 11.30 uur in de stadhuisstraat in Tilburg en vervolgens rijdt de stoet via mooie binnenwegen naar het eindpunt in Turnhout. Vanaf 10:30 uur zijn de kroegen in de Stadhuisstraat open voor een kop koffie voor de toeschouwers. De rit eindigt rond 15.00 uur in het stadspark waar die dag ook de stadsparkfeesten plaatsvinden. Nieuw tijdens de smokkelrit is het puzzelelement. Langs de route staan borden met letters die uiteindelijk een woord vormen. Aan het einde van de rit leveren de deelnemers aan de rit een kaart met daarop de oplossing in. Vervolgens is de prijsuitreiking om 16.00 uur.

terug naar voorpagina