• Archief
Autobedrijven Grooters als allereerste hofleverancier benoemd

Autobedrijven Grooters als allereerste hofleverancier benoemd

Autobedrijven Grooters, met vestigingen in Eibergen en Rekken, is bij koninklijk besluit benoemd tot Hofleverancier. BOVAG-bedrijf Grooters is het eerste autobedrijf in Nederland dat het bekende schild op de gevel mag schroeven.

Het honderdjarig bestaan van Autobedrijven Grooters krijgt daarmee een extra feestelijk tintje. Het koninklijk wapen, met de tekst “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”, geeft het familiebedrijf een bijzondere uitstraling.

Het bedrijf is 1909 begonnen onder de naam W. Grooters in Rekken. In 1938 werd de naam gewijzigd in W. Grooters en Zn en vanaf 1976 is het bedrijf bekend onder de namen Grooters Eibergen BV en Grooters Rekken BV. Beide bedrijven worden geleid door de broers Willem en Jan Grooters, de kleinzonen van de oprichter.

Het bedrijf was meer dan een garage alleen. Zo verkocht het zelf ontworpen en vervaardigde fietsen en klompen, bevrijdde slachtoffers uit auto’s bij ongevallen, een rijschool en daarnaast een afdeling taxi- en ziekenvervoer.

Tijdens de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf afgebrand en is al het historisch materiaal verloren gegaan. Direct na de brand is het bedrijf opnieuw opgebouwd. Rond 1950 werden er auto’s vanuit Duitsland geïmporteerd voor de verkoop. In 1966 werd begonnen met de verkoop van DAF-auto’s. Tegenwoordig is Grooters in Rekken dealer van het merk Lada en in Eibergen dealer van Peugeot.

Directeur Wim Grooters is vereerd met het besluit. Hofleverancier word je niet zomaar. Er gaat een strenge selectie aan vooraf. Zo moet je als bedrijf minimaal honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. De aanvraagprocedure heeft ongeveer een jaar geduurd. Al honderd jaar bieden wij onze klanten kwaliteit en service, licht Wim Grooters toe. Voor hen, maar ook voor ons, is de benoeming tot Hofleverancier dan ook letterlijk een kroon op ons jubileum.

In Nederland zijn slechts 400 bedrijven officieel benoemd tot Hofleverancier. Grooters is nu het enige autobedrijf in Nederland dat deze titel mag voeren.

Bron: Bovag / Berkelstream

terug naar voorpagina