• Archief
Veteranen van 23 tot 26 juni in Vught te bewonderen

Veteranen van 23 tot 26 juni in Vught te bewonderen

Ze zijn géén van alle APK-gekeurd, hebben geen voorwielremmen, veiligheidsgordels of airbags, maar vanuit uitvalbasis Vught tuffen ze wel vier dagen lang door het Brabantse land. Op 26 juni stopt de colonne bij het Vughtse Raadhuis. Maak kennis met een unieke collectie automobielen uit vervlogen tijden en de kleurrijke groep liefhebbers die dit ijzeren erfgoed in stand houdt.

In de week van 23 juni vindt de 12.Schweizer FIVA Wanderfahrt 2009 plaats, een internationale rally voor auto´s zonder voorwielremmen. Voor de eerste keer in Nederland en met een dagelijkse start en finish in Vught. Van hieruit zetten de 44 klassieke oldtimers koers naar diverse bestemmingen in de wijde omtrek, om ’s avonds weer in Vughtse armen terug te keren.

Op dinsdag 23 juni klinkt het startsein voor de rally. Dan bezoekt de club het automuseum in Raamsdonkveer. Op woensdag gaat het dan naar de Bommelerwaard en op donderdag staat het Nostalgiemuseum in Langenboom op de route. Op vrijdag 26 juni tenslotte, wordt er bijgetankt in de Trappistenbrouwerij in Berkel/Enschot. Van daaruit slingert de weg zich terug naar Vught om omstreeks 16.30 uur te eindigen op het Leeuwensteinplein.

De maar liefst 44 oldtimers uit de jaren 1899 tot 1925 vormen een indrukwekkend wagenpark, waarmee u van dichtbij kennis kunt maken. Op vrijdag 26 juni, om 16.30 uur, zitten de kilometers erop en mogen de stofbrillen af. Eindpunt: het Vughtse Raadhuis. Daar biedt de gemeente Vught de deelnemers een receptie aan. Er is levende jazz uit de roaring twenties, een nostalgische ijscokar met inhoud en op straat blinken de beproefde bolides. Neem een kijkje bij de auto’s en ontmoet hun enthousiaste bestuurders. Zij vertellen graag over de oude techniek en de nooit aflatende liefde voor hun prachtige hobby.

terug naar voorpagina