• Archief
Nederlandse sloopregeling van start

Nederlandse sloopregeling van start

De sloopregeling is sinds vorige week ook in Nederland nu officieel van start gegaan. Veel autobedrijven waren het Pinksterweekend open om meteen te kunnen profiteren van de nieuwe regeling. Tot dinsdag 3 juni werden er 1.350 auto’s aangemeld voor de sloopregeling.
De sloopregeling heeft nog niet geleid tot een massale toeloop naar autobedrijven maar het onderwerp leeft wel degelijk onder de klanten. Tijdens het pinksterweekend hebben 1.350 consumenten gebruik gemaakt van de sloopregeling. Dat blijkt uit gegevens van het centrale systeem waarin autobedrijven de te slopen auto’s moeten aanmelden.
Toch vindt 23 procent van de Nederlanders de slooppremie te laag, zo blijkt uit onderzoek van bankverzekeraar ING. Vijf procent zegt eerder een andere auto te kopen door de invoering van de sloopregeling. Een deel van de autobezitters kiest niet voor een nieuwe auto maar voor occasion, waardoor de prijzen zullen stijgen en een deel van de premie teniet wordt gedaan, zo beredeneert de ING.
Dealers en autobedrijven zijn tot nu redelijk positief over de sloopregeling. Het heeft in ieder geval geleid tot meer aandacht voor de branche en dat zien ze terug op de showroomvloer. Minder tevreden zijn de bedrijven over het feit dat ze de bonus zelf moeten voorschieten. Met name voor kleinere bedrijven kan dat een probleem zijn.

terug naar voorpagina