• Archief
Bike meets Car rally in Drenthe op zondag 14 juni

Bike meets Car rally in Drenthe op zondag 14 juni

De jaarlijkse BMC rally gaat in juni weer van start. De rally wordt gehouden op 14 juni aanstaande en wordt uitgezet over een parcours door de Drentse provincie. De deelnemers rijden door mooie landschappen. Dit jaar wordt ondermeer het TT-circuit en het museumdorp Orvelte aangedaan. De rally wordt georganiseerd door De Kiwanis, een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Dit jaar is het goede doel het Beatrix Kinderziekenhuis.

De rally bestaat uit een wedstrijd- en toertocht waaraan oldtimers, young-timers en fietsers aan kunnen deelnemen. Tijdens de rally wordt aandacht besteed aan de ontmoeting tussen de fiets- en autodeelnemers. Deze ontmoeting maakt de rally uniek in haar soort. Dit jaar staat de rally in het teken van Historisch Assen

Rondom de rally worden meerdere activiteiten georganiseerd die betrekking hebben op dit thema. Start- en eindpunt van de rally is het Drents Museum in hartje Assen. De start op zondag 14e juni is gepland om 9:00 uur, de deelnemers worden vanaf 15.00 uur weer ontvangen bij het Drents Museum. De hoofdsponsor van het evenement is dit jaar de Friesland Bank, waardoor de Rally dit jaar gepresenteerd wordt als de BMC Friesland Bank Rally 2009.

Meer informatie op www.bmcrally.nl

terug naar voorpagina