• Archief
Nederlandse Citroën ID/DS Club bestaat 30 jaar

Nederlandse Citroën ID/DS Club bestaat 30 jaar

De Citroën ID/DS Club Nederland werd opgericht in september 1979 door een aantal fervente liefhebbers van de Citroën DS, met als initiatiefnemer Dick Verschoor uit Kamerik. In de afgelopen dertig jaar is de vereniging uitgegroeid tot een van de grootste automobielclubs van ons land. Op dit moment telt de Citroën ID/DS Club Nederland ruim 3000 leden.

De club heeft als doel het in stand houden van de Citroën DS en aanverwante typen, zoals de Citroën ID, DS, DS-Cabriolet, -Break en allerlei varianten met als basis de Citroën DS.
De Citroën ID/DS Club Nederland is onderverdeeld in een flink aantal regio’s. Deze worden gerund door teams die vrijwel iedere maand diverse activiteiten organiseren zoals lezingen, sleuteldagen, film- en technische avonden, toerritten et cetera. Iedere regioactiviteit is toegankelijk voor alle leden.

Ook biedt de Citroën ID/DS Club Nederland haar leden technische ondersteuning voor onderhoud èn restauratie van de ID en DS. Elk clublid heeft toegang tot het zeer goed geoutilleerde onderdelenmagazijn met alle gangbare maar ook minder courante onderdelen. Bijzonder is dat dit clubmagazijn ook nieuw aangemaakte onderdelen voor de Citroën ID/DS levert. Het bevindt zich nabij Utrecht en kent twee openingsavonden per maand. In de clubwinkel zijn op bestelling boeken en technische documentatie, miniaturen, kleding en cadeau-artikelen verkrijgbaar. De clubwinkel is op grote evenementen aanwezig.

Elk jaar worden er door de club twee grote landelijke evenementen per jaar georganiseerd met iedere keer weer bijzondere attracties. Eén van de evenementen staat dit jaar natuurlijk in het teken van 30 jaar Citroën ID/DS Club Nederland. Ter gelegenheid van het 30 jarig jubileum wordt van vrijdag 16 t/m zondag 18 oktober 2009 vanuit Abdij Rolduc in Kerkrade Routes D’S Ducs’: een DS-Toerrally, georganiseerd door en voor de leden van de Citroën ID/DS Club Nederland. Als lid van de jubilaris bent u al uitgenodigd, voor alle overige lezers: u hebt nog een hele zomer de tijd om lid te worden!

Meer informatie op www.citroeniddsclub.nl

terug naar voorpagina