• Archief
872.979 Nederlandse auto’s geschikt voor sloopregeling

872.979 Nederlandse auto’s geschikt voor sloopregeling

Uit een analyse van het Nederlandse wagenpark door dataleverancier RDC blijkt dat 872.979 auto’s in aanmerking komen voor de sloopregeling.

Deze bijna 873.000 personen- en bestelauto’s die in aanmerking komen voor de sloopregeling zijn goed voor tien procent van het totale wagenpark in Nederland. Deze auto’s voldoen aan gestelde alle eisen voor de regeling. Zo moet de te slopen auto voorzien zijn van een APK-keuring die nog minimaal drie maanden geldt, sinds 1 maart 2008 op dezelfde naam staan en het goede bouwjaar hebben.

Naar verwachting worden hiervan zo’n 80.000 auto’s ingeruild voor een nieuwere. Het wagenpark van oude, vervuilende auto’s daalt dan in korte tijd naar minder dan 800.000. In de eerste week dat de sloopregeling van kracht was is er al 4821 keer gebruik gemaakt van de regeling.

De website nationalesloopregeling.nl werd al door ruim zes miljoen mensen bezocht. Deze cijfers laten zien dat de sloopregeling een succesvolle start achter de rug heeft. De komende maanden zal duidelijk worden of de sloopregeling de autoverkopen uit het slop weet te trekken.

Nu maar afwachten welke leuke youngtimers vroegtijdig het veld moeten ruimen door deze ‘opschoonactie’.

terug naar voorpagina